Go off trail with Ardor olx

7 April 2014

Har du upptäckt sommarens nyhet i Icebugs Offtrail-kollektion? Säg hej till Ardor! Den perfekta skon för långa träningspass, eller på tävling för löpare med högre krav på komfort och stöd.

Ardor olx är en slitstark sko för löpning i riktigt tuff terräng. Det som skiljer den från Spirit4 olx är främst att den har mer dämpning och stabilitet.
Materialen i överdelen är valda dels för att de är väldigt slitstarka i förhållande till sin vikt, och dels för att de absorberar väldigt lite vatten och därmed håller nere skons våtvikt. Förstärkningar kring häl och tår skyddar foten när man slår i sten. Mellansulan är relativt vridstyv och ger foten ett extra stöd vid löpning på ojämnt underlag, något som de flesta brukar uppskatta vid längre distanser. Mellan sulan har även relativt mycket dämpning, vilket både ger komfort och samtidigt gör att eventuella vassa stenar inte känns upp i fotsulan. Ardor har ett lågt drop (5mm) och en låg sulprofil vilket gör att markkänslan är riktigt bra och att risken för vrickningar minskar. Tåboxen är rymlig.
Icebugs patenterade olx-teknologi innebär att det i sulan sitter 16 fasta dubbar i karbidstål. Det ger ett grepp på hala stigar, rötter och sten som ingen annan sko kommer i närheten av. Med Ardor olx har du skor som klarar av vilka omständigheter än naturen kastar mot dig!

För vem?
För orienteraren eller off trail-löparen som vill köra längre träningspass där mer stöd och komfort behövs.